Παρασκηνιακά

«Βράζει» η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα από την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ

Κοινοβουλευτική ομάδα ΝΔ

Της Άννας Καραβοκύρη

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, τις τελευταίες ώρες, ύστερα από την κατάθεση της τροπολογίας που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση των 100 δόσεων. Εσωτερικές αναταράξεις όμως προκαλεί η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση και στο ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές της ΝΔ εκτοξεύουν βέλη προς την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών, καταλογίζοντας του “προχειρότητα”. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Βουλή είναι το γεγονός ότι η επίμαχη τροπολογία δεν κατατέθηκε – ως όφειλε- από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αλλά από τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι κομματικές αντιδράσεις. Τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχους όσο και η βουλευτής επικράτειας Ντόρα Μπακογιάννη από τα έδρανα της Βουλής εκτόξευσαν βολές κατά του Γκίκα Χαρδούβελη.

«Θα έπρεπε να ήταν σήμερα εδώ” τόνισε πριν από λίγο ο Γ. Βλάχος εγκαλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει τάξη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και να στείλει “σπίτι τους” όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους. Από την μεριά της η βουλευτής επικράτειας, Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον προεδρεύοντα στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής να μεταφέρει την ενόχληση της στον υπουργό Οικονομικών για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η επιτροπή και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η τροπολογία στη Βουλή.

Η επίμαχη τροπολογία μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα “πηγαδάκια” της Βουλής με ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές να δηλώνουν ότι: “ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε φροντίσει νωρίτερα να λάβει τα μέτρα του νωρίτερα και να ξηλώσει τους υπαίτιους του φόρου που έκανε μεγάλη ζημιά στην κοινωνία και στην παράταξη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εκμεταλλευόμενη το εσωτερική αντιπαράθεση στην κυβέρνηση, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία προκειμένου να “εκτεθούν” οι βουλευτές της κυβέρνησης. Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του πρώην προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση.

Διαβάστε ακόμη: Άννα Καραμανλή: Έλεος με το αλαλούμ του ΕΝΦΙΑ 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa