Κόσμος

Βραζιλία: Αυξημένη στρατιωτική και αστυνομική παρουσία εν όψει Μουντιάλ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Βραζιλία

Ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν από το πρωί της Κυριακής «15 φαβέλες» μέσα στο Συγκρότημα του Μαρέ,  για να μειώσουν την εγκληματικότητα εν όψει του Μουντιάλ. Οι αστυνομικοί έστρεφαν κατά διαστήματα τα όπλα προς τις σκεπές ή τα άδεια δρομάκια. Αντίθετα οι κάτοικοι συνεχίζουν την καθημερινότητά τους χωρίς να ενοχλούνται από την ασφυκτική παρουσία τους.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση ασφαλείας της Πολιτείας του, το συγκρότημα Μαρέ, μία από τις μεγαλύτερες φτωχογειτονιές της Βραζιλίας, ελέγχεται συνολικά από 1.180 άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας διαφόρων μονάδων. Τους συνοδεύουν 132 αστυνομικοί και υποστηρίζονται από τέσσερα αεροσκάφη.

Επίσης η σημαντικότητα του συγκροτήματος έγκειται στο ότι είναι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο το Ρίο.

Η κατοχή αυτή εντάσσεται στη διαδικασία «ειρήνευσης» που άρχισε το 2008, με την εγκατάσταση 38 μονάδων της αστυνομίας (UPP) σε 174 φαβέλες για να διώξουν από εκεί τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

Η ανάπτυξη αυτή λαμβάνει επίσης χώρα σε μια περίοδο αναζωπύρωσης της βίας. Μια σειρά επιθέσεων εναντίον της UPP που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Από τον Ιανουάριο έχουν σκοτωθεί οκτώ αστυνομικοί, από τους οποίους τέσσερις ήταν μέλη των UPP.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πάντως, η εγκληματικότητα στη Μάρε είχε αυξηθεί κατά τους τελευταίους μήνες, διότι επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» σε άλλες φτωχές συνοικίες έχουν υποχρεώσει συμμορίες και κυκλώματα ναρκωτικών να καταφύγουν εκεί.

Βραζιλία

Βραζιλία

Βραζιλία

Βραζιλία

 

βραζιλία

Βραζιλία

Βραζιλία

Βραζιλία

 

βραζιλία

Βραζιλία

Πηγή φωτο DAILY MAIL

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa