Κόσμος

Βρετανία: 750.000 νέοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει λόγος να ζουν

αυτοκτονία

Οι νέοι της Βρετανίας είναι αντιμέτωποι όχι μόνο με την ανεργία αλλά και με την ιδέα… της αυτοκτονίας.

Αυτό αποκαλύπτει με έκθεση της η Prince’s Trust, την οποία είχε ιδρύσει ο πρίγκιπας Κάρολος με σκοπό να προσφέρει βοήθεια στους νέους. Συγκεκριμένα 750.000 νέοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζουν.

Με την έκθεσή της, που έγινε έπειτα από έρευνα στους νέους, η οργάνωση ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα, προκειμένου να «μην γίνουν οι άνεργοι νέοι, απελπισμένοι νέοι».Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο των μακροχρόνια ανέργων νέων έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από συνεντεύξεις με 2.161 νέους ηλικίας από 16 έως 25 ετών. Σχεδόν ένας στους δέκα συμφώνησε με τη δήλωση «δεν έχω κανένα λόγο να ζω». Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 21% για τους νέους εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή πρακτικής.

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι όσοι νέοι δεν έχουν δουλειά για περισσότερο από έξι μήνες, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αναλογιστεί την πιθανότητα αυτοκτονίας, ενώ ένας στους τέσσερις έχει αυτοτραυματιστεί.

Συνολικά το 40% των ανέργων νέων έχουν εμφανίσει συμπτώματα ψυχικής διαταραχής, όπως σκέψεις αυτοκτονίας, αισθήματα αυτολύπησης και κρίσεις πανικού ως άμεση συνέπεια της ανεργίας. Επιπλέον, το 72% των μακροχρόνια ανέργων νέων είπαν ότι δεν έχουν κάποιον στον οποίο νιώθουν ότι μπορούν να εκμυστηρευτούν τις σκέψεις τους.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Prince’s Trust Μαρτίνα Μίλμπερν δήλωσε ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι η ανεργία ευθύνεται για σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων, που διαρκούν επί μακρό διάστημα.

Αντιδρώντας στην έκθεση, που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στη Βρετανία, εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους νέους να βρουν εργασία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του περασμένου μήνα από την εθνική στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 99.000 στα 2,39 εκατομμύρια. Περίπου 440.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι νέοι.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa