Κόσμος

Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στην Βρετανία

πετρέλαιο

Σε 50 με 100 δισεκατομμύρια βαρέλια «μαύρου χρυσού» αποτελείται κοίτασμα πετρελαίου που βρέθηκε δίπλα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Ο διευθυντής της επενδυτικής εταιρείας UK Oil & Gas Investments (UKOG) UKOG, Στίβεν Σάντερσον, μιλώντας στο BBC, τόνισε πως έγινε μια σημαντική ανακάλυψη και πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα σε βρετανικό έδαφος τα τελευταία 30 χρόνια.

Μάλιστα υπολογίζεται ότι και μόνο ένα μικρό μέρος του κοιτάσματος (15%) να μπορέσει τελικά να εξορυχθεί, σε τρέχουσες τιμές αυτό σημαίνει πως η αξία του θα ανέλθει σε 600 δισεκατομμύρια λίρες, περίπου 825 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κοίτασμα βρίσκεται στην περιοχή Χορς Χιλ, που καλύπτει μια έκταση 88 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στη λεκάνη του Γουίλντ. Θεωρείται παρόμοιο με τα κοιτάσματα του Μπάκεν στις ΗΠΑ και του Μπαζένοφ στη δυτική Σιβηρία, όπου μόνο το 3-15% του πετρελαίου μπορεί να εξορυχθεί.

Ωστόσο ο Στίβεν Σάντερσον επεσήμανε ότι, θα πρέπει προηγουμένως να ολοκληρωθούν ορισμένα τεχνικά και γραφειοκρατικά στάδια, πριν ξεκινήσει η παραγωγή. «Χρειάζεται να κάνουμε γεωτρήσεις και ελέγχους για να διαπιστώσουμε εάν είναι δυνατή η εμπορική εκμετάλλευσή του» και διευκρίνισε, ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από την περιοχή αυτή θα μπορούσε να είναι σημαντική.

πετρέλαιο

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa