Κόσμος

Βρήκαν φυσικό αέριο οι Τούρκοι!

tourkia

Σύμφωνα, με δημοσιεύματα της εφημερίδας Sabah η Τουρκική εταιρεία Μerty Εnergy κατά τη διάρκεια πολλαπλών ερευνών που πραγματοποίησε στην περιοχή της Σηλυβριάς περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης βρήκε κοιτάσματα φυσικού αερίου! Να σημειωθεί, ότι το βάθος του κοιτάσματος υπολογίζεται περίπου στα 400 μέτρα και οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το κοίτασμα θα είναι έτοιμο για παραγωγή σε τέσσερις μήνες.

Το κοίτασμα του φυσικού αερίου ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ενώ όλες οι ανάγκες της Τουρκίας για αέριο, ξεπερνούν τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι «ο εντοπισμός φυσικού αερίου αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός» αλλά παρόλα αυτά υπογράμμισε πως «μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να ικανοποιήσουμε μόλις το 1% των αναγκών μας δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως με ένα κοίτασμα ικανοποιήσαμε όλες τις ανάγκες μας σε αέριο».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι η Τούρκικη εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) πραγματοποιεί ήδη σε 54 ξεχωριστές περιοχές υπόγειες αλλά και υποθαλάσσιες μελέτες για εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού πετρελαίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa