Μαρς

«Βροχή» οι υπερωρίες για τους υπαλλήλους

ΥΠΕΘΑ

Μπορεί, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, να μην άνοιξε καν η κουβέντα για το ωράριο των στρατιωτικών, πόσω μάλλον για την αποζημίωση των υπερωριών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά οι υπερωρίες πέφτουν… βροχή στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στην κατοχή του το «Π», για το 2015, μόνο για τους 415 μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ 101.904 ώρες, που αντιστοιχούν σε 20 ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης για 415 υπαλλήλους (σύνολο 99.600 ώρες) και σε 16 ώρες νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών για 12 υπαλλήλους (σύνολο 2.304 ώρες). Επίσης, στο ΜΤΣ εγκρίθηκαν 6.720 ώρες που αντιστοιχούν μηνιαίως σε 20 ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης για 28 υπαλλήλους. Το, δε, πάγιο ερώτημα, γιατί δεν μετατάσσονται υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες ή γιατί δεν προσλαμβάνονται άτομα για να καλυφθούν αυτές οι μεγάλες, καθώς φαίνεται, ανάγκες, για άλλη μια φορά παραμένει αναπάντητο.

Σε κάθε περίπτωση, αν και δεν έγινε τίποτα εδώ και οκτώ μήνες, στην περίπτωση που η απελθούσα κυβέρνηση επανεκλεγεί, είτε με κορμό είτε με αυτοδύναμο τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ΠΟΕΣ έχει δεσμευτεί να τακτοποιηθεί το θέμα του ωραρίου, καθώς και να εναρμονιστεί το ζήτημα των αποζημιώσεων με το μοντέλο που κατ’ αναλογία εφαρμόζεται στα Σώματα Ασφαλείας.

Κώστας Αττίας

* Από το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 12/09/2015

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa