Κοινωνία

Χάκαραν… τα μηχανήματα του Προαστιακού

Προαστιακός

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέταξε έρευνα έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε για την προβολή υλικού ερωτικού περιεχομένου σε οθόνη του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Προαστιακού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ερευνά συμβάν το οποίο σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, φέρεται να έλαβε χώρα στο σταθμό “Δουκίσσης Πλακεντίας” του Προαστιακού, με την προβολή παράνομου περιεχομένου από οθόνη ενημέρωσης δρομολογίων».

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι: «Το πιθανότερο σενάριο είναι νεαρός χάκερ να “ανέβασε” εικόνα (επιφάνεια εργασίας υπολογιστή) για μερικά δευτερόλεπτα σε μια και μόνο οθόνη του σταθμού, και όχι βίντεο, παράνομου υλικού, προκειμένου να το τραβήξει φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναρτήσει στο διαδίκτυο (social media), για να κάνει κάποιου είδους φάρσα (troll, viral, κλπ)».

«Σε καμία περίπτωση δεν προβλήθηκε σε σταθμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ταινία ακατάλληλου περιεχομένου ούτε υπήρξε καμία παραβίαση στα ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ούτε έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο από επιβάτες ή προσωπικό των σταθμών. Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που έστησε όπως όλα δείχνουν νεαρός φαρσέρ, του οποίου τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν ταυτοποιηθεί, σε μία και μόνο οθόνη ενημέρωσης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε σχετικά: Χαμός στο Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας: Έπαιζαν σκληρό πορνό στον πινάκα ανακοινώσεων του προαστιακού

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER