Πολιτική

Ανακωχή από Περιφερειάρχες και Δημάρχους

Πολιτική δέσμευση ότι θα προχωρήσει σύντομα σε αλλαγή της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα Περιφερειών και Δήμων παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

«Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς θα αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τροπολογία» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μετά τους περιφερειάρχες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκαμψε και τις αντιδράσεις των δημάρχων, δεσμευόμενος πως το αργότερο την Τρίτη θα κατατεθεί ρύθμιση η οποία θα ορίζει πως εξαιρούνται τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων από την υποχρεωτική μεταφορά  στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Στην συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο, καθώς και ότι μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γιώργος Πατούλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa