Πολιτική

Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν το δικό μου email

Γκίκας-Χαρδούβελης

Στην εκτίμηση ότι το δημοσιονομικό κενό θα είναι πολύ μεγαλύτερο επειδή έχει καθυστερήσει να κλείσει η αξιολόγηση, προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το email επί υπουργίας του και ίσως με χειρότερα δεδομένα,

Ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στον Realfm τόνισε πως η οικονομία, έχει χάσει την ορμή που είχε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τα έσοδα ήδη ξεκίνησαν και υπολείπονται των προβλέψεων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του  για το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του, θα υπάρχει τον Μάρτιο ταμειακό έλλειμμα της τάξεως των 4 δισ.

Αν οι εταίροι δεν δώσουν το «πράσινο φως» να εκδοθούν περαιτέρω έντοκα γραμμάτια είναι πολύ δύσκολο να κλείσει αυτό το κενό, πρόσθεσε.

«Oι εταίροι δεν έκλεισαν την αξιολόγηση τον Νοέμβριο ώστε να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση και «να την βάλουν στο μαντρί όπως και συμβαίνει», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στο ερώτημα γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση άρχισε μέσα στο φθινόπωρο να ζητεί την έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ενώ ήξερε ότι θα γίνει το 2016 απάντησε: «Ως υπουργός Οικονομικών, αν έχεις λεφτά που σου δίνουν θα πεις “όχι”, δεν τα θέλω; Φυσικά τα θέλει. Απλώς, θέλει να τα θες με μια άλλη μορφή. Εμείς με το ΔΝΤ θα φτιάχναμε μια πιστωτική γραμμή στήριξης, ήδη είχαμε βγει στια αγορές ως κυβέρνηση. Αν μας επικρατούσανε με το κλείσιμο της αξιολόγησης, νομίζω ότι τα σπρεντ θα έπεφταν και θα βγαίναμε εύκολα στις αγορές οπότε δεν θα χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα», κατέληξε.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa