Πολιτική

Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση δε θέλει να αλλάξει τίποτα παρά μόνο να βολέψει τους φίλους της

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας δείχνει πως την Ελλάδα της συντήρησης αφού δεν φαίνεται να θέλει να αλλάξει τίποτα παρά μόνο να βολέψει τους φίλους της”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο insider.gr. “Η Αριστερά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα της προόδου. Έχει γίνει ένα συντηρητικό κόμμα με τη δική του πελατεία” συμπλήρωσε. Παρόλα αυτά, βλέπει θετικά στοιχεία στη συμφωνία της 24ης Μαΐου αλλά θεωρεί μοιραίο λάθος την απομόνωση του ΔΝΤ, τη σύνδεση της οικονομίας με το προσφυγικό και την αναζήτηση πολιτικών λύσεων για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Σε ερώτηση για το πως κρίνει τους διαδόχους του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης σχολίασε πως “ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για τους Ευρωπαίους γιατί βρήκαν στο πρόσωπό του έναν συνομιλητή. Μέχρι τότε είχαν απέναντί τους έναν τοίχο, έναν άνθρωπο που τους έδινε διδάγματα (σ.σ. Γιάνης Βαρουφάκης), λες και δεν ήξεραν. Έτσι βρήκαν κάποιον που μιλούσε με λογικά επιχειρήματα. Δυστυχώς, η θητεία του κ. Τσακαλώτου όχι μόνον έφερε την ύφεση στην οικονομία και μέχρι σήμερα οριστικές επαναλαμβανόμενες απώλειες εισοδήματος 20 δισ. ευρώ το χρόνο, όχι μόνο κατέστρεψε το οικονομικό κλίμα και επανέφερε την απελπισία στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά φέσωσε και τους Έλληνες με επιπλέον ονομαστικό χρέος!”.

Τέλος, έκαμε την εκτίμησή του για το ζήτημα της παραμονής του ΔΝΤ λέγοντας πως “φαίνεται ότι το ΔΝΤ μάλλον θα φύγει και θα «πουλήσουν» την αποχώρησή του ως εξοικονόμηση χρημάτων για την Ελλάδα, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων που χρεώνει. Αν φύγει, όμως, θα μείνουμε μόνοι μας με τους Ευρωπαίους που το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον, είναι «να μην τους ενοχλούν οι Έλληνες». Επίσης, ήταν πολύ κακό για την οικονομία ότι η κυβέρνηση συνέδεσε την οικονομία με το προσφυγικό γιατί οι Ευρωπαίοι, που βλέπουν τα πράγματα μέσα από τους φακούς της πολιτικής και τους ενδιέφερε το προσφυγικό και η συνεργασία με την Ελλάδα, αποκοίμισαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν επέμειναν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι μακροπρόθεσμα καταστροφικό για την οικονομία. Θα το βρίσκουμε μπροστά μας”.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa