Οικονομία

Χατζηδάκης: «Υπάρχουν καθυστερήσεις στην επεξεργασία και έγκριση των επενδυτικών σχεδίων»

Κωστής Χατζηδάκης

Επενδυτική κινητικότητα υπάρχει  στο υπουργείο Ανάπτυξης σε σχέση με την περασμένη χρονιά αλλά χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά στοιχεία ως προς την ταχύτητα επεξεργασίας και έγκρισής τους με αποτέλεσμα να διαψεύδονται οι προσδοκίες για «fast track».

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε σχετική ερώτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που του επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ούτε fast ούτε track…  υπάρχουν επενδυτικά σχέδια από την άνοιξη τυ 2012 και δεν έχει εγκριθεί κανένα», ενώ μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «προφανώς δεν είμαστε σε επενδυτική άνοιξη. Απλά κάτι έχει αρχίσει να κινείται, κάποιες επιχειρήσεις εκδηλώνουν ενδιαφέρον: Hp, Phillip Morris, ZTE κ.α. Αυτό που απομένει είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης… Χρειάζεται σύστημα, ταχύτητα, πατριωτισμός».

Πρόσθεσε δε ότι το πρώτο 6μηνο του 2013 παρουσιάζει αύξηση κατά 40% ως προς την κατάθεση επενδυτικών σχεδίων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και εξήγησε «σε εμάς έχουν κατατεθεί 39 σχέδια και έχουν αξιολογηθεί ενώ στην περιφέρεια κατατέθηκαν 92 από τα οποία αξιολογήθηκαν τα 68».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa