Κοινωνία

Χωρίς… αεροπλάνα το Σαββατοκύριακο!

Αεροπλάνα

Την απόφαση να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία πήραν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκηρύσσοντας τις κινητοποιήσειςτους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 4-5 Οκτωβρίου.

Με αυτό τον τρόπο αντιδρούν στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».

Αν και σημειώνει ότι στο άμεσο μέλλον δεν φαίνεται κίνδυνος για την κάλυψη των αναγκών της Αεροναυτιλίας, η Ενωση Ελεγκτών υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί πως για πρώτη φορά γίνεται παρέμβαση στους ειδικούς λογαριασμούς για σκοπούς αλλότριους από αυτούς της Αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. «Δηλαδή, αν μέχρι τώρα είχαμε μία διεύρυνση των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών, για τις οποίες καταβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη που χρηματοδοτούν αυτούς τους ειδικούς λογαριασμούς στο σύνολο της ΥΠΑ, τώρα τα διαθέσιμα των ειδικών λογαριασμών μπορεί να διατίθενται και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους», αναφέρει ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα: karfitsa.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER