Αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ρευστότητας-που παραδέχονται δημόσια υπουργοί όπως ο Δ. Μαρδάς και ο Γ. Σακελλαρίδης-πραγματοποιεί η κυβέρνηση. Ωστόσο, φαίνεται πως και ένα άλλο πρόβλημα είναι υπαρκτό και εξίσου σοβαρό.

Συγκεκριμένα, το κτήριο που φιλοξενεί την εφορία που είναι αρμόδια για τον έλεγχο, μεταξύ άλλων, της λίστας Λάγκαρντ παραμένει χωρίς ρεύμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα!

Κι αυτό γιατί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), χωρίς καμία προειδοποίηση, έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες επιχειρήσεις και γραφεία, που στεγάζονται στο 17όροφο κτήριο της λεωφόρου Κηφισίας στο οποίο φιλοξενούνται οι ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Η πολιτική προϊστάμενος των δύο εφορειών από τις οποίες προσδοκώνται έσοδα από ελέγχους, Νάντια Βαλαβάνη, το πρωί της Τετάρτης δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό των ιδιωτών οφειλετών και παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος αφού δεν δουλεύει κανένας υπολογιστής.

Παράλληλα, τόνισε πως το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος καθώς ήδη μια μεγάλη εταιρεία που ήθελε να τακτοποιήσει χρέος ύψους 2 εκατ. δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί.

«Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το «οκ» σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

«Δεν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν και είναι στη λογική μεροδούλι-μεροφάι» συμπλήρωσε η κυρία Βαλαβάνη.

Σχολιάστε ...