Κοινωνία

Χρ. Σπίρτζης στο «Π»: Μεγαλύτερες από ότι εκτιμήσαμε οι ζημιές

Σπίρτζης Χρήστος

Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Άρτας  βρίσκεται από χθες νωρίς το μεσημέρι  ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και όπως τόνισε μιλώντας στο «Π» και τον Γιώργο Μυλωνά «οι ζημιές είναι δυστυχώς μεγαλύτερες από ότι είχαν αρχικά εκτιμηθεί», δεσμευόμενος πως «η αποκατάσταση θα είναι άμεση».

«Περάσαμε από τα χωριά Αγία Παρασκεύη, Ανθότοπο, Λουτρότοπο και συνεχίζουμε»  μας ανέφερε στην επικοινωνία που είχαμε λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Κυριακής.

«Υπάρχουν μεγάλες ζημιές αλλά ευτυχώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως η απομάκρυνση κατοίκων για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές» επισήμανε.

Όπως υπογράμμισε «ευτυχώς τα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν και αύριο με το που θα υποχωρήσουν τα νερά θα φανεί επακριβώς η έκταση των ζημιών και θα αρχίσει η καταγραφή αλλά και η άμεση αποκατάσταση και αυτό είναι δέσμευση»

Ειδικά για το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας επισήμανε πως έχει ήδη κινητοποιηθεί κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού και  μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα έχει τη δυνατότητα όταν υποχωρήσουν τα νερά να περισυλλέξουν τα δομικά υλικά του και να προχωρήσουν στην ανακατασκευή.

«Σε συνεργασία με την περιφέρεια και την πυροσβεστική παραμένουμε σε επιφυλακή» τόνισε ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας πως θα διανυκτέρευε στην πληγείσα περιοχή, ενώ ενδεχομένως να μεταβεί σε Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία που δοκιμάστηκαν εξίσου σκληρά από τα καιρικά φαινόμενα.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa