Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Η Αλβανία είναι… εχθρικό κράτος!

Δήμος Θεσσαλονίκης

Νέα παραληρηματική επίθεση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος χαρακτήρισε την Αλβανία ως… εχθρικό κράτος!

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ,   Αντώνης  Γρέγος  επιτέθηκε στον  δήμαρχο  Θεσσαλονίκης , Γιάννη Μπουτάρη χαρακτηρίζοντας ως… αντεθνική  την ενέργεια του να μετονομάσει την πλατεία Καραϊσκάκη σε Πάρκο Δυρραχίου. Σε επίκαιρη ερώτησή  του έφτασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι η Αλβανία  είναι…  εχθρικό κράτος .

Παράλληλα,  αντπρότεινε  ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου  να ονομαστεί κάποια πλατεία στη Θεσσαλονίκη, Πλατεία Ιωάννη Μεταξά.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε λέγοντας ότι στον κ.Μπουτάρη « αρέσει να προκαλεί με δηλώσεις του για διάφορα θέματα και, ενώ έχει απαγορεύσει εκδήλωση τιμής για τους Πόντιους μάρτυρες, έχει δώσει άδεια σε κάτι περίεργους τύπους, φτερά και πούπουλα, να παρελάσουν στο κέντρο της πόλης».

«Μπορεί ο κ. Μπουτάρης να είναι για λίγους ακόμα μήνες δήμαρχος της πόλης και πολύ πιθανό να το έκανε αυτό για να αντλήσει ψήφους, αν σκέφτεται να κατέβει δήμαρχος Δυρραχίου. Μακάρι και να βγει εκεί. Αλλά η Θεσσαλονίκη έχει σοβαρά προβλήματα και ο δήμαρχος πρέπει να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο αντί να βάζει περούκες και καρναβαλίστικες στολές» δήλωσε ο Αντώνης Γρέγος.

Ο χαρακτηρισμός πλατείας του δήμου Θεσσαλονίκης, ως Πάρκου Δυρραχίου δεν συνιστά ονοματοθεσία, αλλά άτυπο χαρακτηρισμό στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών σχέσεων των δύο πόλεων (Θεσσαλονίκης και Δυρραχίου), μετά την αδελφοποίηση  τους, απάντησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την απάντηση του έδωσε με την σειρά του και το  Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Γιάννης Μιχελάκης  υπογράμμισε εκ προοιμίου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στη διοίκηση των τοπικών  υποθέσεων των δήμων της χώρας, αλλά μόνο έλεγχο νομιμότητας  μπορεί να ασκεί.

Παρ΄ όλα αυτά όπως ο ίδιος αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε στοιχεία και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από το Αρχείο Ονοματοδοσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην πόλη δεν υφίσταται πλατεία με την ονομασία Πλατεία Καραϊσκάκη .Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ζήτημα μετονομασίας.

Αφετέρου, ο δήμος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2011, έχει εγκριθεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο η αδελφοποίηση του δήμου Θεσσαλονίκης με την πόλη του Δυρραχίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa