Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: «Θα μείνουν μόνο οι αναγκαίοι»

Χρυσοχοΐδης

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις οργανισμών, που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών,  προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Έχει την ατυχία να έχει πάρα πολλές ΔΕΚΟ που χρηματοδοτούνται από το κράτος», είπε χαρακτηριστικά για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ενώ συμπλήρωσε «έχουν στηθεί πάρα πολλοί οργανισμοί που κάνουν παράλληλα πράγματα» και συμπλήρωσε έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα αξιολόγηση των δομών, των αναγκών και του προσωπικού, ώστε «να φύγουν αυτοί που δεν είναι αναγκαίοι».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους υπάλληλοι που κάνουν χρήσιμη δουλειά και ανέφερε ως παράδειγμα πως «δεν μπορεί να απολυθεί ένας οδηγός που κινεί κάθε μέρα το λεωφορείο».

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης  τόνισε «θα πρέπει να αποφύγουμε να αγγίξουμε οργανισμούς που παρέχουν καθημερινό έργο, όπως είναι οι συγκοινωνίες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι η «δεξαμενή» των προς αποχώρηση υπαλλήλων είναι στους κατασκευαστικούς οργανισμούς που «εκ των πραγμάτων πρέπει να συγχωνευθούν».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), την Αττικό Μετρό, Εγνατία, οι οποίες «πρέπει να συγχωνευθούν και έχουν προσωπικό που χρειάζεται επαναξιολόγηση».

Όσον αφορά τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΤΕΟ ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «ανεύθυνη συζήτηση», συμπληρώνοντας πως εδώ και δύο μήνες είχε ανακοινώσει ότι μπαίνει σε φάση εκκαθάρισης, καθώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa