Κοινωνία

Υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τον δήμο του «τσίμπησε» ο Ψινάκης από τον IFG

Ψινάκης Κοντομηνάς

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών του Μαραθώνα εξασφάλισε ο δήμαρχος του Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Το ασθενοφόρο που έγινε δωρεά στο ίδρυμα Marathon Foundation, πρόεδρος του οποίου είναι ο δήμαρχος Μαραθώνα, θα διατεθεί για τις ανάγκες των δημοτών του Μαραθώνα.

Κατά την εκδήλωση απονομής των βραβείων IFG 2016 του International Foundation of Greece, στο πλαίσιο των κοινωνικών προσφορών ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Ιωάννης Κατσιματίδης προσέφεραν ο καθένας 75.000 ευρώ για της αγορά δύο ασθενοφόρων εκ των οποίων το ένα θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των πολιτών του δήμου Μαραθώνα.

Η απονομή των Βραβείων IFG 2016 (IFG Awards 2016) του International Foundation for Greece έγινε με κάθε επισημότητα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Ασπασία Λεβέντη μίλησε για το το International Foundation for Greece, λέγοντας ότι ιδρύθηκε στο Λονδίνο «με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού της χώρας μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Δημιουργεί παράλληλα ένα όχημα για όσους θέλουν να προσφέρουν, ώστε η βοήθεια να φτάσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στο στόχο της».

Τόνισε επίσης ότι «τα βραβεία IFG απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες που ζουν εκτός συνόρων και που ενισχύουν την εικόνα της χώρας μας, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο ένα κοινό μήνυμα: η σύγχρονη Ελλάδα είναι μια χώρα δημιουργική και μαχητική που πιστεύει στον εαυτό της και στις δυνάμεις της και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον».

Η κα Λεβέντη ευχαρίστησε τέλος τα ΕΛΤΑ που υλοποίησαν την πρόταση του Ιδρύματος για την έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, που απεικονίζουν όσους βραβεύονται με τα IFG AWARDS σύγχρονους Έλληνες φιλέλληνες. Στην τελετή, την οποία παρουσίασε ο διακεκριμένος συγγραφέας, βραβευμένος με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας και Πρέσβης Καλής Θελήσεως του IFG Γιώργος Αρχιμανδρίτης, απονεμήθηκαν βραβεία σε πέντε κατηγορίες: Στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες» στον Κώστα Γαβρά Στην Κατηγορία «Επιστήμη» στον Δρα Παναγιώτη (Πήτερ) Διαμαντή Στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα» στον Ιωάννη Κατσιματίδη. Στην κατηγορία «Θέατρο και Κινηματογράφος» στη Ρίτα Γουίλσον. Στην κατηγορία «ΜΜΕ» στο Γιώργο Στεφανόπουλο.

Οι βραβευθέντες μίλησαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση για την Ελλάδα, την πατρίδα της καρδιάς τους, τη χώρα που τους εμπνέει και τους καθοδηγεί με το πνεύμα και τις αξίες της. Το βραβείο του Γιώργου Στεφανόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της καθημερινής ζωντανής του εκπομπής στο ABC, παρέλαβε η κα Carolyn Maloney, βουλευτής του Κογκρέσου των ΗΠΑ, την οποία αποκαλούν και «Μπουμπουλίνα» για τη μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα. Το βραβείο της Ρίτα Γουίλσον, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για προσωπικούς λόγους, παρέλαβε ο στενός της φίλος και Δήμαρχος Μαραθώνα κος Ηλίας Ψινάκης.

Τα βραβεία IFG 2016 είναι δημιουργία της Έλενας Σύρακα, το λογότυπο του Ιδρύματος υπογράφει ο Κώστας Βαρώτσος, ενώ τον ύμνο του Ιδρύματος υπογράφει ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 



 



 

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa