Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Αυτές θα είναι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Τέλη Κυκλοφορίας

Πηγές προσκείμενες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, μετά τα δημοσιεύματα  για τα τέλη κυκλοφορίας, απαντούν στο τι θα γίνει από το 2017.

Σύμφωνα με τις πηγές, καμία αλλαγή δεν εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων και των άλλων οχημάτων που θα επιφέρει επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους.

Αντίθετα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το μόνο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε παλαιά και μεγάλου κυβισμού ΙΧ αυτοκίνητα προκειμένου να μην αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πιvακίδες τους.

Πρόκειται για μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί “ανάσα” για τους ιδιοκτήτες ΙΧ μέσα σε μία”καυτή” εβδομάδα πληρωμών που ξεκίνησε σήμερα καθώς έως την Παρασκευή οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια  φορολογούμενοι και 6,3 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων  θα πρέπει να καταβάλουν 1,8 δισ. ευρώ, για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ  αλλά και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει με αγωνία την έκβαση του μήνα – «βάσανο» για τους φορολογούμενους με δεδομένο ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, άφησε «τρύπα» στα έσοδα του Ιουλίου ύψους 350 εκ. ευρώ.

Αν η εικόνα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο ο στόχος να εισπραχθούν άμεσοι φόροι συνολικού ύψους 23,5 δισ.έως τον Ιανουάριο τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa