Κοινωνία

Υπόθεση Γιακουμάκη: Την Παρασκευή η έναρξη της δίκης

Αύριο, αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, καθώς διακόπηκε σήμερα, ενώ αναβολή αιτήθηκε ο ένας εκ των συνηγόρων του Διευθυντή της Σχολής, αφού δεν πρόλαβε να έρθει απο την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δίκη δεν αφορά τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων, καθώς οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς αλλά τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται έχουν σχέση με τη μη επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας από τη διοίκηση της Σχολής σε βάρος των σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν μπούλινγκ στον 20χρονο.

Όπως ανέφερε ο συνήγορός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στο www.epirus-tv-news.gr «ήρθε ο ίδιος σήμερα εδώ από τα Χανιά για να υποστηρίξει στο δικαστήριο το αίτημά του, που είναι νόμιμο, να προτιμηθεί η υπόθεσή του αυτή, και να δικαστεί. Ασφαλώς δεν φοβάται τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη και θα σεβαστεί κάθε απόφασή της».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER