Κόσμος

Υποχωρούν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κογνκ;

Όλα δείχνουν ότι τελειώνουν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε κεντρική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου στεγάζονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια, την ώρα που αρκετοί διαδηλωτές ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από τα σημεία που είχαν καταλάβει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες.

Πολλοί διαδηλωτές άρχισαν να μαζεύουν μαξιλάρια, κουβέρτες και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό των σκηνών που είχαν στήσει. «Μερικοί από τους φίλους μου είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά εγώ αποφάσισα να φύγω», δήλωσε η 20χρονη φοιτήτρια Λούσι Τανγκ. «Σίγουρα θα μου λείψει αυτό το μέρος. Είχε γίνει το σπίτι μου», είπε.

Ένα μεγάλο κίτρινο πανό με τη φράση «Θα επιστρέψουμε» είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της εθνικής οδού όπου οι φοιτητές είχαν στρατοπεδεύσει.

Οι διαδηλωτές παίρνουν μέρος στην εκστρατεία υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία που έχει περάσει στην κινεζική κυριαρχία, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Διορία 30 λεπτών

Την ίδια στιγμή, διορία 30 λεπτών έδωσε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ στους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές προκειμένου να αποχωρήσουν από την περιοχή την οποία έχουν καταλάβει από τις 28 Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλληφθούν.

Οι αρχές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί να ξηλώνουν τα οδοφράγματα εφαρμόζοντας την απόφαση των αρχών η οποία στοχεύει να βάλει οριστικό τέλος στο κίνημα που ζητεί εκλογική αυτονομία από το Πεκίνο.

Από το πρωί, εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην κεντρική περιοχή του Χονγκ Κονγκ όπου στεγάζονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη διάλυση των οδοφραγμάτων.

Το διακύβεβευμα

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να εκλέγεται με ανοικτές υποψηφιότητες ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ από το 2017 και μετά, αλλά το Πεκίνο δεν έκανε πίσω στην απόφασή του να περιορίζονται οι υποψηφιότητες μόνο σε όσους θα έχουν νωρίτερα πάρει την έγκρισή του.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER