Κοινωνία

ΖΕΥΓΟΣ ΓΡΙΒΕΑ: Τα «χρυσά» διήμερα στη Μάνη με τους Παπανδρέου

Γριβέας

Γράφει ο  Λάζαρος Λασκαρίδης

Ευγενής αλλά απόμακρος, επίμονος και αποφασισμένος.Με αυτούς τους τέσσερις χαρακτηρισμούς θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος, απλός συνομιλητής του, τον  Κυριάκο Γριβέα, πριν από την έναρξη των επίσημων παρτίδων του με την ελληνική Δικαιοσύνη και τη «φυγή» του στο  Λονδίνο.

Θα προσέθετε, δε, «και ιδιαίτερα τυχερός», τουλάχιστον μέχρι προσφάτως!
Είναι σαφές ότι το επιχειρηματικό-επιχειρησιακό του δαιμόνιο βοηθήθηκε από την τύχη, αφού πάντα έβρισκε πολιτικές πόρτες να ανοίγουν διάπλατα για εκείνον και τις δραστηριότητές του.

Γόνος κεντροδεξιάς οικογένειας.Σε αυτόν τον χώρο εκινείτο και ο ίδιος, ο οποίος στα φοιτητικά του χρόνια, επί ακμάζοντος ΠΑΣΟΚ τότε (έχει γεννηθεί το 1964), οργανώθηκε στην ΟΝΝΕΔ, αφού πρώτα είχε ένα… μικρό φλερτ –όπως πολλοί των ιδίων καταβολών μ’ εκείνον‒ με τον Δημοκρατικό Αγώνα, την παράταξη του ΚΚΕ Εσωτερικού στα πανεπιστήμια.
Σπούδασε στη Φαρμακευτική και αυτό του φάνηκε χρήσιμο, όταν άρχισε ν’ αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα. Ξεκίνησε με μια εταιρεία εκδόσεων επιστημονικού περιεχομένου, κυρίως ιατρικού, και τότε γνωρίστηκε με τη μετέπειτα (και κατά δύο χρόνια μεγαλύτερή του) Λουτρακιώτισσα σύζυγό του  Αναστασία Βάτσικα, η οποία είχε συστήσει την C&C, πουαναλάμβανε τη διοργάνωση συνεδρίων.

Αμέσως «κούμπωσαν» και επαγγελματικά και επέκτειναν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες. Η C&C άρχισε να γιγαντώνεται και απέκτησε και… αδελφάκια: Νέες επιστημονικές εκδόσεις, τις MondusViventi, την CIP που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της επικοινωνίας και πέτυχε, αφού μία από τις πελάτισσές της ήταν η DinersClub της Citibank, καθώς και την IDEnents, η οποία ανέλαβε να προωθεί, μεταξύ άλλων, και πολύ γνωστή μάρκα τσιγάρων.

Πολύ γρήγορα, όταν η παράταξη του πολιτικού του χώρου ανέβηκε, το 2004, στην εξουσία, βρήκε «γερές άκρες» στο υπουργείο Υγείας, όπου «αλώνιζε», αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση συνεδρίων, αλλά και παίρνοντας όλες τις… αιγίδες. Τι σημαίνει αυτό; Εξασφαλίζοντας το «υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», έδινε κύρος στη δουλειά του και προσέλκυε πελάτες και από τον ιδιωτικό τομέα. Σε συνέδρια, ημερίδες, Παγκόσμιες Ημέρες ‒και από αυτές ο Τομέας της Υγείας διαθέτει πάρα πολλές‒ κ.ο.κ.

Σε αυτή την προσπάθεια, δεν ήταν μόνος του με τη σύζυγό του. Δίπλα τους δούλευε ένα μεγάλο επιτελείο που περιελάμβανε από έναν διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας μέχρι δημοσιογράφους και από επιτελικά στελέχη εφημερίδων μέχρι… εξειδικευμένους ρεπόρτερ!

Από τα μέσα προς τα τέλη του 2008, όταν η ΝΔ έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα έφευγε από τα «πράγματα», έψαχνε να βρει τρόπους για να δράσει την «επόμενη μέρα». Και τότε, του χαμογέλασε η τύχη, όπως συμβαίνει με τους ισχυρούς, σχεδόν πάντοτε!

Σε μία από τις πτήσεις του προς το εξωτερικό, έτυχε να γνωρίσει τον μικρό αδελφό του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Γιώργου Παπανδρέου, τον  Αντρίκο. Αυτό ήταν… Εδεσε το γλυκό!Η οικογένεια Παπανδρέου λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο με «μασονικούς» κανόνες, είναι δεμένη και βρίσκεται συχνά μαζί, σε ολομέλεια. Το επόμενο καλοκαίρι της γνωριμίας, λίγο πριν από την εγκατάσταση του Γιώργου στο  Μέγαρο Μαξίμου, όλοι οι Παπανδρέου βρέθηκαν φιλοξενούμενοι του Γριβέα στη Μάνη, τόπο καταγωγής του (αστυνομικού στο επάγγελμα) πατέρα του.
Το είχε το χάρισμα της φιλοξενίας και ειδικά σε υψηλούς προσκεκλημένους. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι υπήρξε (συν)ιδιοκτήτης των CountryClub, στο Ελληνικό Αρκαδίας, το χωριό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το Πάπιγκο και το Καρπενήσι. Ολα παραδοσιακά αρχοντικά, για μερακλήδες επισκέπτες. Με πολυτέλεια αλλά και με χρώμα…

Με τους Παπανδρέου, αλλά και άλλους ενδιαφέροντες και χρήσιμους, ανέπτυξαν ευρύτερη κοινωνική ζωή. Ποιος θα τους ξεχάσει όλους μαζί, τα δύο αδέλφια και τον Κυριάκο, να περιμένουν στον πρώτο όροφο του πολυτελούς διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας, που ανήκει σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, τον τότε πρωθυπουργό στο ρεβεγιόν του 2009… Και τον Γιώργο ν’ ανεβαίνει απευθείας από το ασανσέρ του υπόγειου γκαράζ για να μη γίνει αντιληπτός στους υπόλοιπους ενοίκους…
Το άστρο του κράτησε και ετοίμασαν πολλά με τον Αντρίκο για το πρότζεκτ «Πράσινη Ενέργεια».

Κάπου εκεί μπλέχτηκε ‒και πάλι‒ το  Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τον διάδοχο του Φιλιππίδη, Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον οποίο φρόντισαν να του γνωρίσουν απευθείας οι Παπανδρέου. Μπήκε στην προμετωπίδα τοΔιεθνές Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής καιΕνεργειακής Ασφάλειας (Ι4CENSE) του Αντρίκου, με τα συνέδριά του, και άνοιγαν πόρτες…
Κάπου εκεί, την άνοιξη του 2011, έκανε και το «μπάσιμο» στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δημοφιλή σήμερα ενημερωτικό ιστότοπο, τον θυμούνται να έχει το γραφείο του στον 4ο όροφο του ευρύχωρου κτηρίου της Σισίνη (περιοχή Χίλτον) δίπλα σε αυτόν του διευθυντή.Και ύστερα ήλθε αρχικά το Λονδίνο και μετά η επιστροφή…

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ

Ελεύθερος με  περιοριστικούς όρους είναι από τη Δευτέρα ο «υπερκομματικός» κατηγορούμενος για συνέργεια σε κακουργηματική απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από  εγκληματική δραστηριότητα, Κυριάκος Γριβέας.
Του έχει επιβληθεί  χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, δύο φορές τον μήνα.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Παρασκήνιο (Σάββατο 29/09/2014)

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa