Συνελήφθη ο Γιώργος Τσαγκαράκης ιδιοκτήτης της ομώνυμης γκαλερί, έπειτα από έφοδο του ελληνικού FBI σε αποθήκη του στο Κολωνάκι το πρωί της Παρασκευής 20/3.
Το ελληνικό FBI προχώρησε στη σύλληψη του πασίγνωστου τηλέ-γκαλερίστα και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του για το νόμο περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δείτε το βίντεο που πρόδωσε τον γνωστό τηλεγκαλερίστα
Τεράστιο χρηματικό ποσό η προέλευση και η νομιμότητα του οποίου θα ελεγχθούν, καθώς επίσης και περισσότερους από 300 πίνακες ζωγραφικής που θα ελεγχθεί η νομιμότητα και η αυθεντικότητα τους, εντόπισε η ΕΛΑΣ μετά από έφοδο σε αποθήκη πασίγνωστου γκαλερίστα στα νότια προάστια της Αττικής.
Πρόκειται για έρευνα του ελληνικού FBI που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μετά από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γκαλερί και δείχνει τον ιδιοκτήτη της να κρατάει ένα συλλεκτικό Ευαγγέλιο.
Κατά πληροφορίες πρόκειται για Ευαγγέλιο -που εάν είναι γνήσιο- χρονολογείται περίπου στο 1700μ.Χ. και εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων. Για τα ευρήματα και το βίντεο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αρχές και ο πασίγνωστος από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις γκαλερίστας, ενώ το βίντεο έχει «κατέβει» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Του ΑΞΥΠ

