Τραγική κατάληξη είχε το σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο πύρινο μέτωπο της Ψάθας, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι τα δύο μέλη του πληρώματος του ενός από τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αεροπυρόσβεσης εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους
Το πλήρωμα του άλλου ελικοπτέρου είναι ζωντανοί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Bell, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού στη μεγάλη πυρκαγιά, συγκρούστηκαν υπό συνθήκες που παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.
Αμέσως μετά τη σύγκρουση στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή δυνάμεων της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν ασθενοφόρα από τη Θήβα και τη Χαλκίδα, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα Super Puma και CH-47 Chinook.
Παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, τα δύο μέλη του πληρώματος του δεύτερου ελικοπτέρου εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της αεροπυρόσβεσης και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στα συγκεκριμένα ελικόπτερα τύπου Bell το πλήρωμα αποτελείται συνήθως από έναν αλλοδαπό κυβερνήτη και έναν Έλληνα συντονιστή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων.
Τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.
Η τραγωδία σημειώθηκε την ώρα που οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες στο μεγάλο μέτωπο της Ψάθας, σε μία από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

