Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε αγροτική έκταση με ελαιόδεντρα – Επιχειρούν 65 πυροσβέστες και πέντε εναέρια μέσα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Ψάρι Μεσσηνίας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13:10 σε αγροτική έκταση με ελαιόδεντρα και πήρε γρήγορα διαστάσεις, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ευνοούν την εξάπλωσή της και δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις δύο αεροσκάφη PZL, δύο Air Tractor και ένα ελικόπτερο Erickson.
Στην επιχείρηση συνδράμουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρά τη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικίες ή άλλες υποδομές. Δεν έχει εκδοθεί μήνυμα απομάκρυνσης από το 112.
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο προτού επεκταθεί περαιτέρω, με τους ισχυρούς ανέμους να αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα ανησυχίας.

