Του Βασίλη Σκουλαράκου – epolitical.gr
Στην οδό Λυσικράτους, στην Πλάκα, μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, όπου ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο κτίριο που κατέρρευσε μετά την έκρηξη – Όλοι οι αγνοούμενοι έχουν πλέον ανασυρθεί
Με εντολή του υπουργού, πυροσβεστικές δυνάμεις και στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ θα παραμείνουν στο σημείο για όσο χρειαστεί, ώστε να συνδράμουν στις εργασίες που θα ακολουθήσουν.
Στην περιοχή θα παραμείνουν επίσης ο επικεφαλής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Οι προανακριτικές ενέργειες συνεχίζονται για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες της έκρηξης.
Ο κ. Τουρνάς επικοινώνησε παράλληλα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, Ολυμπία Βικάτου, σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια των γειτονικών διατηρητέων κτιρίων.
Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και όλους όσοι συμμετείχαν στην πολύωρη επιχείρηση.

