Η κατάκτηση του βραβείου από τον Χάρι Κέιν και η θέση του Αργεντινού σταρ προκάλεσαν αντιδράσεις στον Τύπο της χώρας του
Μπορεί ο Χάρι Κέιν να έφυγε με τη Χρυσή Μπάλα του 2026, όμως στην Αργεντινή η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από έναν άλλο ποδοσφαιριστή. Τον Λιονέλ Μέσι και την πέμπτη θέση που κατέλαβε στην τελική κατάταξη.
Η επιλογή του Άγγλου επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου για την κορυφή της ψηφοφορίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον αργεντίνικο Τύπο, με την εφημερίδα «Olé» να θεωρεί ότι η πέμπτη θέση υποτιμά την παρουσία του Μέσι.
Η εφημερίδα σχολίασε με σαρκαστική διάθεση το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας στο πρωτοσέλιδό της το «Aunkane ganes o pierdas», ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Χάρι Κέιν και την ισπανική φράση «aunque ganes o pierdas», δηλαδή «είτε κερδίσεις είτε χάσεις».
Το μήνυμα ήταν σαφές. Για την Αργεντινή, ανεξάρτητα από το ποιος κρατά τη Χρυσή Μπάλα, ο Μέσι παραμένει στην κορυφή.
«Έδωσαν στον μεγαλύτερο θρύλο μόλις την πέμπτη θέση»
Η «Olé» άσκησε ιδιαίτερα έντονη κριτική στην τελική κατάταξη, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι επέλεξαν τον Κέιν, αφήνοντας τον Μέσι αρκετές θέσεις χαμηλότερα.
«Για εμάς, ο Μέσι είναι πάντα ο καλύτερος, ακόμη κι αν οι Ευρωπαίοι επέλεξαν τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου και έδωσαν στον μεγαλύτερο θρύλο στην ιστορία μόλις την πέμπτη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η αντίδραση, πάντως, δεν περιορίστηκε στην κατάταξη της Χρυσής Μπάλας.
Η «Olé» θύμισε στον Κέιν τον ημιτελικό του Μουντιάλ
Ο αργεντίνικος Τύπος επανέφερε στη συζήτηση και τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, στον οποίο η Αργεντινή απέκλεισε την Αγγλία.
Η «Olé» χαρακτήρισε εκείνη την ήττα ένα σημάδι που θα ακολουθεί την καριέρα του Κέιν, αντιπαραβάλλοντάς την με την παρουσία του Μέσι στη διοργάνωση.
«Το στίγμα της ήττας από τον Μέσι και την Αργεντινή στον ημιτελικό δεν θα σβήσει ποτέ», έγραψε η εφημερίδα, επιμένοντας ότι για τους Αργεντινούς ο Μέσι εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από οποιοδήποτε ατομικό βραβείο.
Η Χρυσή Μπάλα μπορεί λοιπόν να κατέληξε στα χέρια του Χάρι Κέιν, όμως στο Μπουένος Άιρες η πέμπτη θέση του Μέσι ήταν αρκετή για να ανοίξει ξανά μια πολύ γνώριμη συζήτηση. Για την Αργεντινή, ο GOAT παραμένει GOAT, με ή χωρίς το φετινό τρόπαιο.

