Κόσμος

Εκτοξεύει απειλές και κατά των Αμερικάνων ο Ερντογάν

Δεν σταματά τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και αυτή την φορά εξαπέλυσε απειλές και κατά της Αμερικής. Αφού πρώτα ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παρέχει οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας, αμέσως μετά απείλησε ότι θα κλείσει 2 αμερικανικές βάσης στην χώρα του.

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε τουρκικά ΜΜΕ και αμέσως μετά πρόσθεσε πως Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη».Παράλληλα σημείωσε πως Χαλίφα Χάφταρ «δεν είναι νόμιμος ηγέτης…και εκπροσωπεί μία παράνομη δομή».

Στην συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει στόχος αμερικανικών κυρώσεων τότε σκέφτεται να προχωρήσει στο κλείσιμο 2 στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην επικράτειά της. «Εάν υπάρξει ανάγκη, μπορούμε να κλείσουμε το Ιντσιρλικ και μπορούμε να κλείσουμε το Κιούρετσικ» είπε χαρακτηριστικά.

Από το «μενού» των προκλήσεων Ερντογάν δε θα μπορούσε να λείπει και η χώρα μας για την οποία είπε πως «τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας θα προστατευθούν με τις συμφωνίες μας, δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες. Όλα όσα κάνουμε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η συμφωνία με τη Λιβύη εξασφαλίζει τα δικαιώματα μας στα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa