«Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η Θεσσαλία παραμένει στο σημείο μηδέν» τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Λάρισα σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης και Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αντικείμενο την επόμενη ημέρα από τα καταστροφικά γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα που αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπάρχουν ανικανοποίητες αιτήσεις πλημμυροπαθών πρώτης αρωγής, για την αντιμετώπιση των πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών, ή/και αντικατάσταση οικοσκευής. Εκκρεμούν προκαταβολές αποζημιώσεων που έπρεπε να έχουν καταβληθεί και οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς αγνοούν πλήρως τους λόγους καθυστέρησης της καταβολής τους ή ακόμα και πιθανής απόρριψης τους, ενώ παραμένει ανέφικτη η επικοινωνία για ενημέρωση ως προς το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία.

Οι πλημμυροπαθείς της Γιάννουλης αναμένουν τις αποζημιώσεις ενώ η Κυβέρνηση απαξιώνει ακόμη και να τους συναντήσει. Οι κάτοικοι του Βλοχού παραμένουν κλιματικοί πρόσφυγες, όμηροι της Κυβερνητικής αναλγησίας εν αναμονή της λήψης αποφάσεων για το θέμα της μετεγκατάστασης τους.

Δεν έχει καταβληθεί η επιδότηση προσωρινής στέγασης στην πλειονότητα των δικαιούχων ενώ υπολείπεται ακόμα μεγάλος αριθμός των απαραίτητων οικίσκων».

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αν εξειδικεύσουμε στο νομό Μαγνησίας η εικόνα που παρουσιάζει οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές, δεν αφήνει περιθώρια ελαφρυντικών για την κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη τόνισε στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της: «Βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά τη θεομηνία Daniel και δυστυχώς η κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα των Τρικάλων είναι αποκαρδιωτική. Όπου κι αν πας, σε όποιο δήμο των Τρικάλων, σε όποιο χωριό, θα συναντήσεις μία εντελώς αδικαιολόγητη κατάσταση ζημιών και εγκατάλειψης»