Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζουν τους φόβους πως θα επιχειρήσουν εκ νέου οι βομβιστές της Κοκκινοπούλου να επιτεθούν, έτσι ώστε αυτή τη φορά να πετύχουν τον σκοπό τους, κυρίως όσο καθυστερεί κάποια ανάληψη ευθύνης.

Αρμόδιες πηγές, εξηξούν ότι αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που ένα χτύπημα δεν στέφεται από επιτυχία και ετοιμάζεται ίσως το επόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συσκέψεις με επιτελείς και λαμβάνονται μέτρα σε πιθανούς στόχους.

Αναμένουν τα αποτελέσματα από τη ΔΕΕ
Στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν τα αποτελέσματα από τη ΔΕΕ, εκεί όπου μεταφέρθηκε η βόμβα μετά την αποτυχημένη επίθεση και αναζητούνται τυχόν DNA και αποτυπώματα.

Παράλληλα, αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής -καθώς οι κάμερες στην έδρα των ΜΑΤ δεν έχουν καταγραφικό- που ίσως να έχει καταγράψει κάποιο όχημα ή κινήσεις του βομβιστή ή των βομβιστών, έπειτα από κάποιες πληροφορίες για ένα βαν που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή.

Όπως φαίνεται, ο μηχανισμός παραπέμπει σε παλαιότερους μηχανισμούς, ωστόσο εντοπίζονται διαφορές, όπως για παράδειγμα ότι είχε τοποθετηθεί σε δύο διαφορετικά τάπερ.

Ένα από τα σενάρια που θα μπορούσαν να εξεταστούν είναι ακόμα και ότι το άτομο που άφησε τη βόμβα στη μαύρη σακούλα, να βγήκε ή να μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτουν τέτοιου είδους στοιχεία.

Ποιους «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη βόμβα στα ΜΑΤ
Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι άτομα τα οποία έχουν τη γνώση από το παρελθόν στη δημιουργία και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών παρείχαν κάποια βοήθεια ή και οδηγίες σε νεότερους, ή ότι ίσως να πρόκειται ακόμα και για κάποια νέα οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει από την πρώτη στιγμή και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε.

Δεν αποκλείεται αυτό το τηλεφώνημα να πραγματοποιήθηκε από κάποιο κινητό σε σχετικά κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν κεραίες που ενεργοποιήθηκαν την επίμαχη χρονική στιγμή.