Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους
Μετά την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Αυγή» αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανασταλεί η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 26/6 απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» κάνουν λόγο για «ιστορικό και πολιτικό ατόπημα» με αφορμή την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και ζητούν συνάντηση με Κασσελάκη.
Την ανακοίνωση έκανε στους εργαζόμενους της εφημερίδας το μεσημέρι της Τρίτης (25/06) ο οικονομικός διευθυντή του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρίας Αντωνιάδου και εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ. Αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο site της Αυγής, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου.
Το πρωτοσέλιδο ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ένας από τους τελευταίους διευθυντές της «Αυγής», ο Άγγελος Τσέκερης.
Σε σκίτσο που εμπεριέχεται στο τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», φαίνεται ένας άνθρωπος να κόβει το κλαδί στο οποίο στέκεται και από πάνω γράφει «Αριστερά χωρίς φωνή», ενώ στα δεξιά υπάρχει η ανακοίνωση των εργαζομένων του ιστορικού εντύπου.
Στο μεταξύ, φαίνεται να μην υπάρχει καμία δέσμευση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας όσον αφορά τις μη απολύσεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν εργαζόμενοι στο site και στο κυριακάτικο φύλλο.
Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αναστολή του ημερήσιου φύλλου εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας.
Όπως σημειώνεται, στόχος είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr» στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
Ο πρώην διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, δημοσιοποίησε μέσω Facebook το τελευταίο, εύγλωττο, πρωτοσέλιδο:

