Η Γαλάζια Λίμνη Σκρα αποτελεί μία εναλλακτική απόδραση που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το βουνό, σε μία απόσταση περίπου μιάμισης ώρας με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη.
Αν και μοιάζει περισσότερο ως ανοιξιάτικος ή φθινοπωρινός προορισμός φαίνεται ότι ακόμη και το καλοκαίρι, παρέες, ζευγάρια και οικογένειες επιλέγουν να κολυμπήσουν στην Λίμνη Σκρα. Μάλιστα, όπως επισήμανε στην Karfitsa o νέος Πρόεδρος της κοινότητας Σκρα-Κούπας κος. Σταύρος Σταύρος Σταυρίδης , «το Σαββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου επισκέφθηκαν τους καταρράκτες πάνω από 800 άτομα»
Σύμφωνα με τον κος. Σταυρίδη, «Η τουριστική περίοδο ξεκινά 25η Μαρτίου έως 28η Οκτωβρίου και έρχεται στην περιοχή κόσμος και από το εξωτερικό για να θαυμάσει το τοπίο».
Το μονοπάτι που καταλήγει στην παραμυθένια Λίμνη Σκρα είναι σύντομο και βατό, ενώ η πεζοπορία μέσα στο δάσος είναι αναζωογονητική με θέα τους καταρράκτες. Μάλιστα, υπάρχει χώρος για πικνίκ εξοπλισμένος με τραπέζια και παγκάκια. Για τους λάτρες του δροσιστικού νερού και της περιπέτειας ένα μπάνιο στα γαλαζοπράσινα και κρύα νερά της Λίμνης είναι απαραίτητο ενώ υπάρχει και ένα σχοινί κρεμασμένο από τα δέντρα για εντυπωσιακές βουτιές.
Διαβάστε περισσότερα στην karfitsa.gr
Γαλάζια Λίμνη Σκρα: Ένας σμαραγδένιος παράδεισος μόλις 90 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video)

