Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας κατά του «Mr Ράδιο Αρβύλα» για τα υπονοούμενα που άφησε ότι πήρε μίζα για τα τεστ του καρκίνου του παχέος εντέρου
Εκτός εαυτού βγήκε χθες (14/11) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε στα βαριά υπονοούμενα που άφησε ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης και οι υπόλοιποι «Ράδιο Αρβύλα» για μίζα σχετικά με την προμήθεια των τεστ για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε, απευθυνόμενος στον Αντώνη Κανάκη: «Εάν αμφισβητήσει ξανά την ηθική μου υπόσταση, επειδή έχω ήδη δεινοπαθήσει με τη Novartis, θα τελειώσει η πλάκα και θα τα πούμε στα δικαστήρια».
Επιπλέον, ανέφερε: «Εγώ τους βλέπω τους “Ράδιο Αρβύλα” με συμπάθεια, δεν έχω θέμα, άφησαν όμως πολύ βαριά υπονοούμενα ρεμούλας και διαφθοράς ως προς τα τεστ. Θέλω να πω στον κ. Κανάκη ότι μπορεί να κάνει στην εκπομπή του ό,τι θέλει μαζί μου, να με παίζει δύο ώρες συνεχόμενα. Εάν, όμως, αμφισβητήσει ξανά την ηθική μου υπόσταση, επειδή έχω ήδη δεινοπαθήσει με τη Novartis, θα τελειώσει η πλάκα και θα τα πούμε στα δικαστήρια».
«Εγώ δεν είμαι σαν εσάς»
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προσωπικά στον «Μr Ράδιο Αρβύλα» είπε οργισμένος: «Ακούστε, κ. Κανάκη, εγώ δεν είμαι σαν εσάς που όταν έπιασαν τον συνεργάτη σας (σ.σ.: τον Στάθη Παναγιωτόπουλο) λέγατε “δεν κατάλαβα τι έγινε”. Εγώ είμαι άνθρωπος που, όταν έχω ευθύνη για κάτι, την αναλαμβάνω. Κύριε Κανάκη, να με παίζετε όσο θέλετε, να γελάτε όσο θέλετε, είμαι δημόσιο πρόσωπο και δέχομαι την κριτική, αλλά αν αμφισβητήσετε την ηθική μου υπόσταση, θα τα πούμε στα δικαστήρια».
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με το τεστ του καρκίνου του παχέος εντέρου επεσήμανε πως «ήδη έχουν γίνει τα πρώτα χειρουργεία ανθρώπων που λόγω του τεστ βρήκαν ότι είχαν καρκίνο, άρα έχουν σωθεί ήδη οι πρώτες ζωές. Το θετικό τεστ δε σημαίνει καρκίνος, σημαίνει ψάξου και θα σου κλείνουμε αυτόματο ραντεβού με γαστρεντερολόγο για να σε ψάξει».
Παράλληλα, συνέχισε αναρωτώμενος «πώς ξεκίνησε αυτή η αθλιότητα -οι “Αρβύλα” έγιναν Χίος, δεν είναι αυτή σάτιρα», με τον κ. Γεωργιάδη να τονίζει ακόμη ότι «όλα ξεκίνησαν επειδή το τεστ το πληρώνουν 7 ευρώ, μετά λέει ο Πολάκης ότι κάνει 2 ευρώ και άρα, κατά τον ίδιο, τα 5 τα παίρνει ο υπουργός. Εμείς βγάλαμε προδιαγραφές και είπαμε ότι αποζημιώνουμε όποιο τεστ πάρετε από όποια εταιρεία. Αν ο φαρμακοποιός βρει φτηνότερο τεστ, τη διαφορά ποιος την παίρνει; Ο φαρμακοποιός. Άρα δεν υπάρχει μίζα για να την πάρει το υπουργείο. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ούτε ο Πολάκης ούτε και οι “Αρβύλα”. Εμείς δώσαμε αυτή την αποζημίωση για να κινητροδοτήσουμε τη διεξαγωγή του τεστ».
Σχετικά με τα πυρά της αντιπολίτευσης για το κόστος των 7 ευρώ στα σελφ τεστ, που αναφέρουν ότι είναι ακριβά, επεσήμανε πως ενδεχόμενη διαφορά τη λαμβάνει ως κέρδος ο φαρμακοποιός και ότι η κυβέρνηση επέλεξε αυτό το ποσό επιχορήγησης για να δώσει κίνητρο στους φαρμακοποιούς για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
«500.000 παιδιά καλύπτονται δωρεάν»
Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό: «Ο προσωπικός γιατρός δουλεύει και έχει κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων ευκολότερη». Και συνέχισε αναφέροντας ότι 500.000 παιδιά καλύπτονται δωρεάν από προσωπικό παιδίατρο. «Η βέλτιστη παγκόσμια πρακτική αναφέρει ότι ο κάθε προσωπικός γιατρός μπορεί να εξυπηρετεί έως 2.000 άτομα», είπε ακόμη.
Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως θεωρεί ότι η συνεργασία Διαμαντοπούλου – Ανδρουλάκη δε θα έχει μακρά διάρκεια, ενώ στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι σε κάθε νέα δημοσκόπηση το ΕΣΥ πάει καλύτερα.

