Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αδικοχαμένου παιδιού
αποκαλύπτουν μία «μηχανική ασφυξία»
Καλεσμένοι στην εκπομπή του Κουσουλού, στο OPEN TV, ήταν οι ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και Παντελής Αλεξάνδρου, οι οποίοι εμφανίστηκαν για να δώσουν κάποια -εν μέρη- στοιχεία, καθώς παραμένουν φειδωλοί μέχρι να επιβεβαιωθούν όλα.
Ωστόσο κάτι ασυνήθιστο συνέβη στις εξετάσεις του Παγιωτάκη, όπου το σάκχαρο και το κάλιο έφταναν στα ύψη. Συγκεκριμένα το σάκχαρό του ήταν 212, ενώ οι φυσιολογικές τιμές κυμαίνονται μεταξύ 74 και 106, αλλά και το κάλλιο ήταν στο 10,7 ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ανάμεσα σε 3,5-5,1.
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές οι εξετάσεις θα μπορούσαν να δείχνουν έναν ασφυκτικό θάνατο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση το κάλιο αυξάνεται ενώ το χλώριο μειώνεται, όπως αντίστοιχα ήταν και στα αποτελέσματα του μικρού παιδιού.
Η σημαντική σελίδα του βιβλίου
Στα φώτα της δημοσιότητα ήρθε ένα απόκομμα από το βιβλίο του γνωστού ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη, όπου εξηγεί τι συμβαίνει στο σώμα όταν αυξάνεται το κάλιο. Με αφορμή αυτή τη σελίδα, οι έρευνες εστίασαν στο κάλιο και «ακύρωσαν» τυχόν προβλήματα με το έντερο, τον ειλεό, το γάλα ή ότιδήποτε άλλο έφαγε το παιδί πριν βρεθεί νεκρό.
Όπως σημείωσαν το κάλιο δε μπορεί να δώσει από μόνο του αιτία θανάτου, ωστόσο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να βρεθεί η ώρα θανάτου, μαζί με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις. σε συνάρτηση με τις μαρτυρίες μητέρας και Ειρήνης.
Ωστόσο το αυξημένο σάκχαρο επιβεβαιώνει μία μηχανική ασφυξία. Τα εργαστηριακά ευρήματα θα μας επιβεβαιώσουν ή θα δέσουν με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, θα μπορέσουν να αποκλείσουν αιτίες ή και να επιβεβαιώσουν.

