Στις 30/12 θα έρθει το σχέδιο για τον εθισμό των νέων στο διαδίκτυο
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στην οποία αναφέρθηκε στα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων από το διαδίκτυο, στον προϋπολογισμό
Αναφερόμενος στα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για τον εθισμό νέων στο διαδίκτυο συνέστησε υπομονή μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου οπότε και θα παρουσιαστεί «ένα πολύ συγκροτημένο και καλά μελετημένο πλαίσιο για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής». «Θα πρέπει να ορίσουμε μια ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης, εκτιμώ ότι αυτή θα είναι τα 15 έτη», πρόσθεσε.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι «ήθελα να εντάξω την Ελλάδα σε ένα σημαντικό πλαίσιο και να εκπέμψω το μήνυμα της σταθερότητας σε έναν κόσμο αβέβαιο. Η Ελλάδα κάνει βήματα προόδου, έχουμε βάλει τα θεμέλια ώστε σταδιακά να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία. Οι τράπεζες πατούν καλά στα πόδια τους, άρα ήλθε η ώρα να προχωρήσουμε στην παρέμβαση μηδενισμού των προμηθειών. Ο φόρος που εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν δώρον άδωρον».
«Πολλές φορές, οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι ατεκμηρίωτες. Η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους, συνολικά 72. Θα δοθούν περισσότερα χρήματα στην Παιδεία και την Υγεία. Δείξαμε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όσο τα μέτρα αποδίδουν, τόσο λιγότερο θα στρεφόμαστε στη φορολόγηση της μεσαίας τάξης», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Το δεύτερο 15νθήμερο Ιανουαρίου θα ανακοινώσω το όνομα ΠτΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει εκ νέου αν και πότε θα ανακοινώσει το όνομα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Θα επανέλθω στο ζήτημα με το νέος έτος, σεβόμενος απόλυτα τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα ανακοινώσει το όνομα «το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου» 2025.

