Τι λένε οι σεισμολόγοι
Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τις σεισμικές δονήσεις σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες προκάλεσαν ανησυχία σε πολλού κατοίκους.
«Έγιναν έντονα αισθητές αν και ήταν μικρό το μέγεθος. Έγιναν έντονες γιατί είχε μικρό πάχος οι εστίες τους» ανέφερε αρχικά. «Αν οι δονήσεις γινόταν σε περιοχές που δεν είχε κάτοικους δεν θα τις έδινε κανένας σημασία» συμπλήρωσε.
«Όχι δεν ανησυχούμε είναι πολλά ρήγματα τα οποία δεν έχουν μεγάλη δυναμικότητα να προκαλέσουν μεγάλο σεισμό. Είναι απομονωμένα αυτά τα ρήγματα, δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά ως προς την έκτασή τους» είπε επίσης ο κ. Λέκκας σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει σεισμική έξαρση και οι σεισμοί στην Αττική».
Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1

