Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Μετά τις απολογίες τους, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η μητέρα του και ο γαμπρός του αφέθηκαν ελεύθεροι, στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».
Ωστόσο, στον κ. Πολυχρονόπουλο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι κάθε ποσό που δόθηκε στην οργάνωση αξιοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της. Για να ενισχύσει τη θέση του, φέρεται να κατέθεσε αποδείξεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες αφορούν αγορές για τη λειτουργία της ΜΚΟ.
Παράλληλα, φέρεται να αιτήθηκε τη μετατροπή των κατηγοριών από κακουργηματικές – που αφορούν εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος – σε πλημμελήματα.
Την ίδια στάση κράτησαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του. Η μητέρα του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ ο γαμπρός του φέρεται να δήλωσε πως δεν είχε γνώση για τη διαχείριση των χρημάτων και πως είχε εμπιστοσύνη στον κ. Πολυχρονόπουλο.

