Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο 47χρονος άνδρας που σκότωσε μια 44χρονη ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου.
Ο δράστης, ο οποίος είχε ήδη καταδικαστεί για μια δολοφονία στην Κέρκυρα, είχε εγκλειστεί στο νοσοκομείο Δαφνίου μετά την καταδίκη του. Όπως αναφέρει ο Θωμάς Δημουλάς, πρόεδρος των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ο 47χρονος, μόλις ολοκλήρωσε το φονικό, κρατώντας το όπλο με το οποίο είχε διαπράξει το έγκλημα, πλησίασε τους νοσηλευτές και τους απείλησε, δηλώνοντας ότι αν δεν τον άφηναν να φύγει, θα επιτίθετο και σε άλλες γυναίκες στον ίδιο θάλαμο.
«Εάν δεν ανοίξετε την πόρτα θα συνεχίσω και θα προβώ σε επόμενο κακό. Απευθυνόμενος προς τις ασθενείς, τις άλλες τρεις. Οι συνάδελφοι λοιπόν εκείνη τη στιγμή αυτό που διαχειρίστηκαν ήταν το εξής: να μην χαθεί άλλη μια ανθρώπινη ζωή και να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων. Για αυτό άνοιξαν την πόρτα».
Όσον αφορά την αποφυλάκισή του, ο 47χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά σε ψυχιατρικό ίδρυμα για πέντε χρόνια.

