Οι συμμορίες του Ίντερνετ απειλούν με «σφαίρες» κυβερνητικά στελέχη μέσω προκλητικών αναρτήσεων
Η ευθεία στοχοποίηση βουλευτών της ΝΔ, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος αλλά και του ίδιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δολοφονία και «σφαίρες» ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Πρόκειται για ακόμη μια χυδαία και προκλητική ανάρτηση, η οποία προστέθηκε στην «κορυφή του παγόβουνου» της εργαλειοποίησης και της απαράμιλλης τοξικότητας που έχει διασπείρει η αντιπολίτευση στην κοινωνία τις τελευταίες 20 μέρες, με αποτέλεσμα πλέον να διοχετεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Δημοκρατία μέσα από τις ανεξέλεγκτες επιθέσεις που εξαπολύονται σε καθημερινό επίπεδο πλέον, κυρίως από ανώνυμους «κουκουλοφόρους» τους Διαδικτύου, μπαίνει στο απόσπασμα.
Οι μάσκες, μετά τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, μπορεί να πέσουν, όμως το δηλητήριο στην κοινωνία έχει χυθεί και δύναται να οδηγήσει, αναντίρρητα, στην έξαρση της βίας, μία εβδομάδα πριν τα συλλαλητήρια μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών, που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Παρασκευή. H κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψει την επιχειρούμενη πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.
«Σφαίρες» κατά πολιτικών
Η πρακτική είναι προσφιλής εδώ και χρόνια. Έγινε γνωστή στην εποχή τής «πάνω και κάτω πλατείας», κατά τη διάρκεια των μνημονίων, όταν οι χαρακτηρισμοί όπως «γερμανοτσολιάδες», «προδότες» και φράσεις όπως «έρχονται κρεμάλες» και «να καεί η βουλή» ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο.
Στο σήμερα, κυρίως στο Χ (πρώην Twitter), τα γνωστά τρολάκια επιτίθενται και καλλιεργούν κλίμα βίας. Ένας από τους χρήστες, με διαδικτυακή κουκούλα, έγραψε πριν από λίγες ημέρες: «Και κάποιος και καμία σφαίρα στον Βορίδη, τον Άδωνι, τον Πλεύρη, τον Μητσοτάκη και τον Μαρκόπουλο…». Στην εμετική ανάρτησή του συνέχισε λέγοντας: «28/2/2023. Μόνο τις… έχουν αρχίσει και δεν έχουν τελειωμό. Η Ζωή μιλάει για όλους εμάς που έχουν λογική κρίση και δεν είμαστε τα έρμαια των ρουσφετιών».
Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε φυσικά την έντονη αντίδραση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας. «Η τοξικότητα είναι τέτοιας φύσεως που προτρέπουν ανοιχτά σε δολοφονία μας. Αυτό το ανθρωπάκι που κρύβεται στην ανωνυμία θα λογοδοτήσει σύντομα στη δίωξη για την προτροπή του σε κακούργημα. Τον σάπιο όμως εγκέφαλό του τον τροφοδοτεί με τις συκοφαντίες μια άθλια αντιπολίτευση», ανέφερε για το συμβάν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προανήγγειλε πως θα καταθέσει μήνυση και αναφορά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ξεκάθαρη προτροπή σε βία από τον χρήστη που έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση.
Μαρκόπουλος: «Καταδίκη σε όσους μας στοχοποιούν»
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΔημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στις απειλές, τόνισε με δηλώσεις του στην «Political»:
«Πολιτικές δηλώσεις που πυροδοτούν αντιπολιτικό κλίμα, η τοξικότητα και η χυδαιότητα ακόμη και αρχηγών πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, οπλίζουν αρχικά τα μυαλά και μήπως ενδεχομένως στη συνέχεια τα χέρια όσων επενδύουν στη βία; Απαιτούμε την καταδίκη τέτοιων φαινομένων που μας στοχοποιούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Τοξικοί πολιτικοί όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα φέρουν πλήρη την ευθύνη σε ό,τι συμβεί είτε σε εμάς είτε στους ανθρώπους μας».
Έσπασαν το γραφείο Σενετάκη
Την ίδια ώρα χθες έγινε γνωστό πως άγνωστοι επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Σενετάκη. Οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές στο γραφείο του «γαλάζιου» στελέχους, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Πειραιώς.
«Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας πτοούν και δεν μας εκφοβίζουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και συνέχισε: «Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται».
«Οι αφελείς “αντισυστημικοί” που επιτέθηκαν με μπογιές στο πολιτικό μου γραφείο φαντασιώνονται ότι με τέτοιες πράξεις επαναστατούν. Δεν κατανοούν ότι ενεργούν για λογαριασμό ανεύθυνων πολιτικών, οι οποίοι επειδή δεν επωφελούνται από την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ομαλότητα και την οικονομική κανονικότητα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, το χάος και έναν νέο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας»
Είπε μετά το περιστατικό ο «γαλάζιος» βουλευτής και συνέχισε:
«Οι πολίτες όμως γνωρίζουν τις επιπτώσεις τέτοιων πολιτικών επιδιώξεων. Τις βίωσαν πρόσφατα. Δεν ξεχνούν και δεν θα αφήσουν τη χώρα έρμαιο των λαϊκιστών, των δήθεν προοδευτικών, των δήθεν επαναστατών και θρασύδειλων τραμπούκων. Θα απαντήσουν με δημοκρατική λογική, κοινωνική μετριοπάθεια και εθνική υπευθυνότητα. Για όσους έχουν δημόσιο αξίωμα και λόγο. Για όσους υπηρετούν τη Δημοκρατία, το πολίτευμα, το κράτος δικαίου, η καταδίκη τέτοιων πράξεων είναι μονόδρομος. Χθες ήταν το δικό μου γραφείο, αύριο μπορεί να είναι το δικό τους. Χθες ήταν μπογιές και πέτρες, αύριο μπορεί να είναι βόμβες, μεθαύριο σφαίρες… Αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Για την τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη μόνη αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη, και η συντεταγμένη Πολιτεία, όχι η πλατεία…».
Απειλές θανάτου για καθηγητή πανεπιστημίου
Οι γνωστοί άγνωστοι που δρούσαν ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να δράσουν. Είναι γεγονός πως από το 2019 η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε δεκάδες εκκενώσεις καταλήψεων, κάνοντας πράξη το δόγμα ασφάλειας στα ΑΕΙ που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Όμως οι μπαχαλάκηδες εξακολουθούν να υπάρχουν και δρουν ανενόχλητοι με κάθε ευκαιρία και με απόλυτα φασιστικό τρόπο. Τελευταίο περιστατικό η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ Σωτήρης Νοτάρης, ο οποίος ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους αμέσως μετά την ολοκλήρωση προφορικής εξέτασης.
Η επίθεση από την ομάδα αγνώστων πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δέχτηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Νοτάρης περιέγραψε πως, κατά την αποχώρηση της ομάδας των αγνώστων, ένα από τα μέλη της τον απείλησε λέγοντάς του: «Εάν ξανακάνεις οτιδήποτε, θα σε σκοτώσουμε».
Σοκαριστική περιγραφή
Η περιγραφή του ήταν σοκαριστική. «Άνοιξε βίαια η πόρτα και εμφανίστηκε ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων. Ξαφνιαστήκαμε και οι δύο από την εισβολή, αλλά προσπάθησα να “μετριάσω” την κατάσταση. Τι να θέλουν; “Αυτό (εννοείται που συμβαίνει) γιατί φέρνεις τους μπάτσους στο πανεπιστήμιο και κυνηγάς εργαζόμενους”, μου είπε ένας», ανέφερε αρχικά ο κ. Νοτάρης. «Και αμέσως άρχισε η επίθεση. Ένας κρατούσε ένα δοχείο με κόκκινη μπογιά, άλλοι είχαν αυγά στα χέρια. Εκείνος με την μπογιά την εκσφενδόνιζε σε όλο τον χώρο. Οι άλλοι πετούσαν τα αυγά. Η φοιτήτρια ήταν έντρομη», συνέχισε. «Όταν τελείωσαν τα “πυρομαχικά”, άρχισαν να διαλύουν το γραφείο. Έσπασαν υπολογιστές, οθόνες, πέταξαν τα χαρτιά κάτω», κατέληξε.

