Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες.
Ως ανιστόρητες, εκτός λογικής και ανακριβείς χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης τις αναφορές τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.
«Είναι σαφής η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στις ανιστόρητες και εκτός λογικής αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Θέλω να επισημάνω πάντως την αφωνία των εγχώριων “Ζαχάροβων” εάν μου επιτρέπεται η φράση, δηλαδή των εντός Ελλάδος υποστηρικτών, όλων όσων εκπροσωπεί η κυρία Ζαχάροβα. Πρόκειται για ανιστόρητες, ανακριβείς θέσεις, που είναι αντίθετες με την αλήθεια και τα εθνικά μας συμφέροντα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Όταν πάρει τις αποφάσεις του ο Τσίπρας, εδώ είμαστε να κάνουμε πολιτική κριτική»
Σε ερώτηση για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων σε σχέση με τη φημολογία ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «το μόνο, που έχει να κάνει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να εμφανίζουμε “παραδοτέα” στους πολίτες, αυτή είναι η μόνη συνταγή για την κυβέρνησης και εμείς θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητα μας. Δεν δίνω σημασία σε υποθετικές ερωτήσεις. Η συζήτηση γύρω από τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού έχει κουράσει, όταν έλθει εκείνη η ώρα και ο κ. Τσίπρας πάρει τις αποφάσεις του, εδώ είμαστε να κάνουμε πολιτική κριτική, η κοινωνία είναι αλλού».
«Η κατάθεση Βάρρα επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από το Μαξίμου»
Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα την εξέλιξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το μόνο, που επιβεβαιώνει η κατάθεση του κ. Βάρρα είναι πως δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και καμία διάθεση συγκάλυψης. Επίσης η κατάθεση του κ. Βάρρα δεν περιγράφει καμία ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη, αφήγημα, που προσπάθησε να χτίσει η αντιπολίτευση».
Σε άλλο ερώτημα για την ίδια υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο κατάλογος των μαρτύρων είναι ανοιχτός και θα επικαιροποιηθεί και από την πλευρά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Δείτε αναλυτικά:

