Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε ο Ακύλας κατά την εμφάνισή του στο Eurovision in Concert, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, ένα από τα σημαντικότερα pre-party ενόψει του φετινού διαγωνισμού. Ο Έλληνας εκπρόσωπος απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους eurofans, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει ήδη αναπτύξει το τραγούδι «Ferto».
Παρά την απουσία της Ολλανδίας από τη φετινή διοργάνωση, το Άμστερνταμ φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με τη συμμετοχή 27 από τις 35 χώρες. Στη σκηνή ανέβηκαν αρκετά από τα φαβορί της χρονιάς, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό περιβάλλον.
Ο Ακύλας παρουσίασε μια ακόμα άρτια και ενεργητική εκτέλεση του «Ferto», ενισχύοντας το θετικό κλίμα γύρω από την ελληνική συμμετοχή. Μάλιστα, το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS συμπεριέλαβε το τραγούδι στο ρεπορτάζ του για τη διοργάνωση, χρησιμοποιώντας το ως μουσικό χαλί, ενώ φιλοξένησε και δηλώσεις του καλλιτέχνη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σύμφωνα με τις τελευταίες στοιχηματικές εκτιμήσεις, η Ελλάδα διατηρεί σταθερά τη θέση της στην πρώτη πεντάδα, με ποσοστό νίκης που αγγίζει το 8%. Στην κορυφή των προβλέψεων βρίσκεται η Φινλανδία, ενώ ακολουθούν η Γαλλία, η Δανία και η Αυστραλία.
Καθώς απομένει περίπου ένας μήνας μέχρι τον πρώτο ημιτελικό, στον οποίο θα διαγωνιστεί η Ελλάδα, η πορεία του «Ferto» δημιουργεί προσδοκίες για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στη φετινή Eurovision.

