Ο Αμπάς Αραγτσί κάνει λόγο για επιπτώσεις χωρίς διακρίσεις και χαιρετίζει τις διεθνείς αντιδράσεις κατά της σύρραξης
Σαφές μήνυμα για τις ευρύτερες επιπτώσεις της έντασης στη Μέση Ανατολή έστειλε ο Αμπάς Αραγτσί, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες της σύρραξης δεν θα περιοριστούν σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά θα επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας τόνισε πως «το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε και θα πλήξει όλους, ανεξαρτήτως πλούτου, θρησκείας ή φυλής», υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Η τοποθέτησή του έγινε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X, την οποία συνόδευσε με αντίγραφο επιστολής παραίτησης Αμερικανού αξιωματούχου αρμόδιου για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο.
Παράλληλα, ο Αραγτσί εξέφρασε ικανοποίηση για τις διεθνείς αντιδράσεις απέναντι στην ένοπλη σύγκρουση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τοποθετήσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων.
«Ολοένα περισσότερες φωνές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνουν ανοιχτά ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν είναι άδικος. Περισσότερα μέλη της διεθνούς κοινότητας θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

