Η Euroleague θα συνεχίσει χωρίς διαφοροποιήσεις και τη σεζόν 2026-27, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης αποφάσισε να διατηρήσει το υπάρχον μοντέλο διεξαγωγής. Έτσι, το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί και πάλι με 20 ομάδες και συνολικά 38 αγωνιστικές, παρά τα σενάρια που ήθελαν επέκταση σε 22 ή ακόμη και 24 συλλόγους, καθώς και πιθανή δημιουργία δύο περιφερειών.
«Πάγωσαν» τα σχέδια για αλλαγές
Παρά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν για αναδιάρθρωση της διοργάνωσης, οι προτάσεις δεν προχώρησαν, με τις όποιες αλλαγές να μετατίθενται για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους. Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το NBA Europe, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τη μορφή της Euroleague από τη σεζόν 2027-28.
Την ίδια στιγμή, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των ομάδων που θα συγκροτήσουν τη διοργάνωση της νέας χρονιάς. Σύλλογοι όπως η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν ακόμη ανανεώσει τις συμφωνίες τους, ενώ αβέβαιη θεωρείται και η παρουσία της Βιλερμπάν.
Αντίθετα, ομάδες με μακροχρόνια συμβόλαια, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, διατηρούν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποψηφιότητα της Χάποελ Τελ Αβίβ για πολυετή παρουσία στη διοργάνωση.

