Νέα έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο Πάπας Λέων κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην Αγκόλα την Κυριακή 19 Απριλίου.
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας συγκεκριμένα, «χαιρέτησε» την εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο, επισημαίνοντας ότι η παύση των συγκρούσεων μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, αποτελεί μια εξέλιξη που γεννά ελπίδα.
«Ενθαρρύνω όσους εργάζονται για μια διπλωματική λύση να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ώστε η παύση των εχθροπραξιών σε όλη τη Μέση Ανατολή να καταστεί μόνιμη».
O πάπας Λέων έκανε αναφορά και στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, απευθύνοντας έκκληση «τα όπλα να σιγάσουν και η οδός του διαλόγου να ακολουθηθεί».

