Πυρ ομαδόν σήμερα από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ που κατηγορούν τον πρωθυπουργό τόσο για την ακρίβεια όσο και για απόσταση από την καθημερινότητα των πολιτών
Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στα μέτρα στήριξης για το πετρέλαιο κίνησης, στην πορεία της οικονομίας και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για το δημογραφικό.
Το ΠΑΣΟΚ…
Το ΠΑΣΟΚ άσκησε τη σκληρότερη κριτική, με τον εκπρόσωπο Τύπου Κώστα Τσουκαλά να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται σήμερα να υιοθετεί προτάσεις που στο παρελθόν είχε απορρίψει. Όπως υποστήριξε, η ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά αποτελούσε πάγιο αίτημα που είχε επανειλημμένα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Παράλληλα, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι οι θετικοί οικονομικοί δείκτες που επικαλείται η κυβέρνηση δεν αντανακλώνται στην καθημερινότητα των πολιτών. Έκανε λόγο για συνεχιζόμενη πίεση στα νοικοκυριά λόγω ακρίβειας, αυξημένου κόστους στέγασης, υψηλών τιμών στην ενέργεια και στα καύσιμα, περιγράφοντας την ελληνική οικονομία ως «οικονομία δύο ταχυτήτων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ…
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια εικόνα αισιοδοξίας που απέχει από τα προβλήματα των πολιτών. Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση τα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ επέκρινε και τις επιδοτήσεις στα καύσιμα, υποστηρίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν τις βαθύτερες αιτίες της ακρίβειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και στα υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα απέναντι στην κερδοσκοπία. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί σε ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως οι έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το αυξημένο κόστος ζωής.
Η Ελληνική Λύση…
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ελληνική Λύση. Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις για το diesel δεν αρκούν για να ανακουφίσουν τους πολίτες, την ώρα που –όπως ανέφερε– τα διυλιστήρια καταγράφουν σημαντική αύξηση κερδών.
Και η Νίκη…
Κριτική άσκησε και η Νίκη, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα της χώρας που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν συμβαδίζει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά νοικοκυριά.
Η αντιπαράθεση αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η ακρίβεια, η αγοραστική δύναμη των πολιτών, το κόστος στέγασης και η πορεία της οικονομίας παραμένουν από τα κυρίαρχα ζητήματα της δημόσιας συζήτησης.

