Στον θώρακα, στην πλάτη, στον λαιμό, στο πρόσωπο, στα χέρια, άπειρα τα τραύματα της συζύγου και μητέρας, πολλά από αυτά αμυντικά
Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη δολοφονία της 39χρονης Βασιλικής στην Καλαμάτα, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα δέχθηκε τουλάχιστον 45 μαχαιριές από τον 41χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια.
Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι τα θανατηφόρα τραύματα ήταν δύο στο θώρακα και ένα στην πλάτη, ενώ το σώμα της άτυχης γυναίκας έφερε πολλαπλά τραύματα στον λαιμό, το πρόσωπο και τα χέρια. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στα εκτεταμένα αμυντικά τραύματα, τα οποία δείχνουν ότι η 39χρονη προσπάθησε να προστατευθεί από την επίθεση.
Σύμφωνα με τα ίδια ευρήματα, αρκετές από τις μαχαιριές φαίνεται να καταφέρθηκαν ενώ η γυναίκα βρισκόταν ήδη πεσμένη στο πάτωμα. Παράλληλα, εντοπίστηκαν τραύματα που παραπέμπουν σε ξυλοδαρμό πριν από τη φονική επίθεση.
Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα βρήκαν τη Βασιλική νεκρή στην κρεβατοκάμαρα, ενώ ο 41χρονος συνελήφθη επί τόπου και αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Την Τρίτη οδηγήθηκε στα δικαστήρια Καλαμάτας για να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δέχθηκε επίθεση από τη σύζυγό του και ακολούθησε πάλη εξετάζονται με ιδιαίτερη επιφύλαξη από τις Αρχές. Οι μαρτυρίες γειτόνων κάνουν λόγο για έντονες φωνές και κραυγές που ακούγονταν πριν από την άφιξη της αστυνομίας, γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού.
Τα παιδιά κοιμόντουσαν δίπλα
Ιδιαίτερα τραγική είναι η πληροφορία ότι τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 6 και 10 ετών, βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο την ώρα του εγκλήματος και δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη.
Κατά την έρευνα στο σπίτι εντοπίστηκε συσκευασία ηρεμιστικών χαπιών και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το κατά πόσο τα παιδιά ενδέχεται να είχαν λάβει κάποια ουσία που εξηγεί γιατί παρέμειναν κοιμισμένα κατά τη διάρκεια της τραγωδίας.
«Τη ζήλευε υπερβολικά»
Φίλη της 39χρονης περιέγραψε μια σχέση που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, είχε γίνει ιδιαίτερα πιεστική τους τελευταίους μήνες. Όπως ανέφερε, ο 41χρονος φέρεται να παρακολουθούσε στενά τη σύζυγό του, να διαμαρτυρόταν για τη δραστηριότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εξέφραζε συχνά αβάσιμες υποψίες περί εξωσυζυγικής σχέσης.
Η ίδια υποστήριξε ότι η Βασιλική είχε εκμυστηρευτεί σε φίλες της πως αντιμετώπιζε δυσκολίες στο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς όμως κανείς να φαντάζεται ότι η κατάσταση θα οδηγούνταν σε μια τόσο ακραία και τραγική κατάληξη.
Η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες επιχειρούν να συνθέσουν με ακρίβεια τα γεγονότα που οδήγησαν σε μία ακόμη γυναικοκτονία που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.

