Με εναλλαγές ηλιοφάνειας και αστάθειας θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, καθώς τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο.
Τα πρώτα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, ενώ από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, δίνοντας τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Η βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας στα ανατολικά και το Αιγαίο τα 6 έως 7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα κυμανθούν στα 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο στις περισσότερες περιοχές θα διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα, αγγίζοντας τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες τιμές θα καταγραφούν σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της νότιας Κρήτης.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και το μεσημέρι-απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες .Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 στα ηπειρωτικά τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29, στη νότια Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

