Η ανάρτηση του σχεδιαστή μόδας με αφορμή τη νέα κινηματογραφική μεταφορά της «Οδύσσειας» και η εικόνα που δημιούργησε με τεχνητή νοημοσύνη
Τη δική του πρόταση για το καστ μιας κινηματογραφικής μεταφοράς της «Οδύσσειας» έκανε ο Βασίλειος Κωστέτσος, με αφορμή τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον για τις επιλογές των πρωταγωνιστών.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την Τρίτη 14 Ιουλίου, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας παρουσίασε τη δική του, όπως τη χαρακτήρισε, «ανατρεπτική» εκδοχή του ομηρικού έπους.
Συγκεκριμένα, πρότεινε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον ρόλο του Πάρη και τη Ναόμι Κάμπελ για τον ρόλο της Ωραίας Ελένης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο συνδυασμό, ο οποίος, όπως ανέφερε, θα ήταν «εντελώς απαλλαγμένος από ρατσισμό».
Μάλιστα, ο Βασίλειος Κωστέτσος συνόδευσε την ανάρτησή του με μια εικόνα που δημιούργησε μέσω τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA και το διάσημο μοντέλο εμφανίζονται ως οι δύο μυθικοί χαρακτήρες.
Πιο αναλυτικά, έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του: «Αν σκηνοθετούσα μια ταινία βασισμένη στην Οδύσσεια και ήθελα να δώσω μια ανατρεπτική εκδοχή της ιστορίας, θα επέλεγα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη Ναόμι Κάμπελ για τους ρόλους του Πάρη και της Ωραίας Ελένης, αντίστοιχα! Θα ήταν ένας υπέροχος, σύγχρονος συνδυασμός — απολύτως απαλλαγμένος από ρατσισμό! Άλλωστε, δεν υπάρχει ρατσισμός στον αθλητισμό ή στη μόδα, πόσο μάλλον στον κινηματογράφο ή τη μυθοπλασία!»
Δείτε την ανάρτησή του
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ανάρτηση του Βασίλειου Κωστέτσου δημοσιεύτηκε ενώ η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, που βασίζεται στο ομηρικό έπος, βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς κινηματογραφικής επικαιρότητας, με το καστ της παραγωγής να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους Ματ Ντέιμον, Τομ Χόλαντ, Αν Χάθαγουεϊ, Ζεντάγια, Λουπίτα Νιόνγκο, Σαρλίζ Θερόν και Ρόμπερτ Πάτινσον.

