Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των καιρικών συνθηκών και είπε ότι «Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς»
Δραματική παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς η χώρα ξεκίνησε τη σημερινή ημέρα με έντεκα ενεργές φωτιές, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σάββατο, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.
Ο υπουργός επισήμανε ότι οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι συνεχίζουν να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων.
Όπως εξήγησε, οι ακραίες αναταράξεις δεν επιτρέπουν πάντα στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα ούτε να πραγματοποιήσουν υδροληψίες ούτε να εκτελέσουν με ασφάλεια ρίψεις νερού, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των πληρωμάτων.
«Τα πολλαπλά συμβάντα, σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, έχουν φέρει τον μηχανισμό στα όρια του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρνάς.
Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τις δασικές υπηρεσίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και όλους όσοι επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, κάνοντας λόγο για έναν «τιτάνιο αγώνα» κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Ο υπουργός απηύθυνε νέα έκκληση προς τους πολίτες να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή και να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.
«Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς», υπογράμμισε, προειδοποιώντας ότι, με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, ακόμη και η παραμικρή αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και τα μηνύματα του 112, επισημαίνοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της Πολιτικής Προστασίας.

