Στο επίκεντρο η συνάντηση του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ. με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας για τη στάση της διοίκησης
Στο κεντρικό κτίριο της ΔΥΠΑ, στην Εθνικής Αντιστάσεως στον Άλιμο, βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ., Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας συνάντηση με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ), με αντικείμενο τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στη συνάντηση συμμετέχουν ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛ.Α.Σ., Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς και η αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εργασίας, Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη.
Ωστόσο, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από μια σοβαρή καταγγελία που αφορά τη δυνατότητα των ίδιων των εργαζομένων να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στη συνάντηση.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων, Γιώργος Μακράκης, η διοίκηση της ΔΥΠΑ φέρεται να απαγόρευσε στην Ομοσπονδία να κάνει ανακοίνωση από τα μεγάφωνα προς το προσωπικό, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΛ.Α.Σ., όσοι φυσικά το επιθυμούν.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η καταγγελία, το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Γιατί εύλογα τίθεται το ερώτημα: ποιος και γιατί θα ήθελε να περιοριστεί η ενημέρωση των εργαζομένων για μια συνάντηση που αφορά άμεσα τα εργασιακά τους ζητήματα;
Η ελευθερία ενημέρωσης και η δυνατότητα των εργαζομένων να ακούσουν και να θέσουν οι ίδιοι τα προβλήματά τους δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως… ανεπιθύμητη λεπτομέρεια. Ιδίως όταν πρόκειται για έναν δημόσιο οργανισμό και μια συνδικαλιστική ομοσπονδία που εκπροσωπεί το προσωπικό.
Η σημερινή συνάντηση έχει, πάντως, και πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την παρουσίασή του στην 90ή ΔΕΘ.
Με τη συγκεκριμένη επίσκεψη φαίνεται να εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος επαφών με θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, με την ΕΛ.Α.Σ. να επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με εργαζόμενους και εκπροσώπους τους.
Μένει, ωστόσο, να απαντηθεί ένα κρίσιμο ερώτημα: γιατί να θεωρείται πρόβλημα το να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι ότι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να συνομιλήσουν με έναν πολιτικό αρχηγό που βρίσκεται στον χώρο τους;

