«Έχουμε οικογένειες, πώς θα ζήσουμε;»Χωρίς βάρδιες και σαφή ενημέρωση αφ’ ότου έκλεισαν τα μαγαζιά – Ζητούν απαντήσεις για δεδουλευμένα, ασφάλιση και την επόμενη ημέρα
Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται εργαζόμενοι της Pizza Fan μετά τη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων, στον απόηχο της αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση φερόμενης φοροδιαφυγής μέσω παραποιημένου λογισμικού. Διανομείς, ψήστες και υπάλληλοι κουζίνας περιγράφουν ότι έμειναν ξαφνικά χωρίς εισόδημα, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν ή εάν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η αναστάτωση αφορά περίπου 2.500 εργαζομένους σε 110 καταστήματα πανελλαδικά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, ενώ άλλοι έφτασαν για τη βάρδιά τους και βρήκαν αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους.
Ερωτήματα για δεδουλευμένα και στήριξη – Στο επίδομα ανεργίας ως άμεση λύση αναφέρονται κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας
Βασική ανησυχία παραμένει η καταβολή των αποδοχών για τις ημέρες εργασίας του Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης να ενημερωθούν για την ασφαλιστική τους κάλυψη και για το τι θα συμβεί εάν ακολουθήσουν απολύσεις.
Το Συνδικάτο Επισιτισμού έχει προγραμματίσει συνέλευση για τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών. Παράλληλα, η ΠΟΕΕΤ ζητεί αναστολή συμβάσεων, αποζημίωση ειδικού σκοπού και διασφάλιση της ασφάλισης.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και παρακολουθούν τις εξελίξεις, παραπέμποντας στο επίδομα ανεργίας ως διαθέσιμο δίχτυ προστασίας. Από τις αναφορές αυτές δεν προκύπτει ανακοίνωση ειδικού μέτρου στήριξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος, η διακοπή λειτουργίας έγινε με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών και όχι κατόπιν διοικητικής απόφασης σφράγισης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσχεση του τηλεφωνικού κέντρου, στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή ύψους 35 εκατ. ευρώ, έχει εμποδίσει τη λήψη παραγγελιών μέσω του κεντρικού συστήματος.

